www.crisis2.nl

Niet ingezet

Over deze website

Persbericht: Ontwikkelaar bewijst dat crisis.nl te duur is

2 augustus 2011:
500.000 euro heeft het de belastingbetaler gekost, de gefaalde overheidswebsite www.crisis.nl. In geval van een incident of noodsituatie gebruikt de overheid deze website om actuele en mogelijk urgente informatie te verstrekken. Bij elke crisis, zoals onder andere de brand in Moerdijk, werd de website volledig onbereikbaar door o.a. capaciteitstekort. Inmiddels heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie al aangegeven nog meer geld beschikbaar te stellen voor dit project.

Internet Service Provider Shock Media B.V. te Almelo heeft als protest tegen de enorm hoog opgelopen kosten van het gefaalde www.crisis.nl in enkele dagen tijd een alternatief in het leven geroepen: www.crisis2.nl. Op deze website valt te lezen dat deze getest is met meer dan twee miljoen bezoekers per minuut en redundant is op het gebied van hardware en internetverbindingen. De kosten van dit alternatief zijn ongeveer een kwart dan wat de bekritiseerde overheidswebsite op dit moment kost. Terwijl de capaciteit vele malen hoger is.

Alain Gotz, algemeen directeur van Shock Media B.V., benadrukt dat de huidige www.crisis2.nl opstelling veel beter is dan de overheidswebsite, maar niet onfaalbaar. Er is voor meer capaciteit een kleine investering nodig waartoe de ISP uit Almelo zich niet geroepen voelt; "Wij hebben www.crisis2.nl als protest opgezet om te bewijzen dat het ten eerste veel goedkoper kan en ten tweede veel beter. We hebben echter geen behoefte om verder bedrijfsbudget hieraan te spenderen en capaciteit verder uit te breiden. In ieder geval niet zolang de overheid ervoor kiest om absurde bedragen te betalen aan partijen die al jaren lang weten te falen in de primaire taak waarvoor ze zijn ingeschakeld".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Alain Gotz: 0546 - 714360 of alain@shockmedia.nl

Media aandacht

Diverse nationale en regionale kranten, internet sites, radio en televisie hebben aandacht geschonken aan dit initiatief. EenVandaag heeft zelfs een uitgebreide reportage gemaakt:

Capaciteit

De huidige volledig redundante opstelling van www.crisis2.nl heeft een geteste capaciteit van twee miljoen bezoekers per minuut. Deze website voldoet hiermee aan de eisen die de overheid had gesteld aan www.crisis.nl. Welke echter in de praktijk nog geen fractie van deze aantallen aankan. De website www.crisis2.nl is echter niet geheel onfaalbaar, veel meer bezoekers dan twee miljoen per minuut zal leiden tot onbereikbaarheid. Met een kleine extra investering zijn aantallen tot tien miljoen bezoekers per minuut gemakkelijk haalbaar.

Inzet

www.crisis2.nl is een niet officieel alternatief voor www.crisis.nl en in het leven geroepen door Shock Media B.V.. Informatie op deze website zal dus niet rechtstreeks worden bijgehouden door een overheidsinstelling. Shock Media B.V. zal gedurende de looptijd van dit project deze website onderhouden. Shock Media B.V. is echter niet verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van deze website en de inhoudelijke accuratie. Zie hier voor de officiele website www.crisis.nl.

www.crisis2.nl is doormiddel van een speciaal beheersysteem te onderhouden, hiermee kan snel worden geschakeld van 'niet ingezet' naar 'ingezet' en informatie worden toegevoegd. Zie hieronder het verschil:

Crisis2.nl

www.crisis2.nl is een project van Shock Media B.V.